Mobil service fra X-Sol Danmark

Installation af FlexLight solceller med X-Sol Danmarks mobil service

FlexLight solcelle på campingvogn

X-Sol Danmark tilbyder installation/montage af FlexLight solceller, som i mange år har været danskernes foretrukne solcelle til campingvogne og autocampers.

Når vi har leveret solceller, har der også været stor efterspørgsel på, om vi også laver installationen på campingvognen.

Vi har derfor gjort det nemt for vores kunder at booke tid via vores online booking system, så kan man sidde i ro og mag og vælge dato, tid og installatør.

Loading...

Installationen foregår hos kunden, man skal derfor ikke bekymre sig om at skulle have sin vogn afsted. Det er også muligt at booke tid i weekenden.

Hvad er inkluderet i vores installation, og hvad skal du sørge for?

Lad os starte med, hvad du skal sørge for.
Der skal være adgang til campingvognen fra min. 3 sider. Taget skal være vasket for fx. alger og andet skidt.

Resten klarer vi!
Vi starter med at måle ud og lave et diagram for kabeltræk. Vi sikrer altid den korteste vej fra solcellerne til placeringen af regulatoren.
Vi vil altid bestræbe os på at placere regulatoren i samme rum som batteriet.

Derefter går vi på taget i gang med at måle ud og lave en placering af solcellen og tag-gennemføringen. Der tages højde for evt. skygge fra antenne og tagvindue mm. Når det er gjort, laves der hul i taget til gennemføring af kablerne.
Så udføres limning af solcellen og tag-gennemføring, hvor vi anvender Sikaflex 552 som er en montage-lim specielt udviklet til god hæftning og høje temperaturer.

FlexLight solcelle på campingvogn

Vi anvender vandtæt kabeltræk igennem taget i taggennemføring som sikrer, at der ikke kan trække vand/fugt gennem taget, og vi fastgør den på taget af campingvognen med Sikaflex 552.

Når solcellen og tag-gennemføring er sat på taget, laver vi kabeltræk fra solcellen indeni campingvognen.
Vi arbejder altid på at skjule kablerne samtidig med at have øje for ikke at have energitab fra solcellen.

Vi prøver altid at montere regulatoren samme sted som batteriet, da regulatoren fra Victron Energy såsom en SmartSolar MPPT, har indbygget temperatur-måler, så hvis den sidder i samme rum som batteriet, beskytter regulatoren batteriet, hvis batteriet er for koldt eller varmt. Hvis batteriet er for koldt eller varmt, er det ikke smart at oplade.
Er det ikke muligt at have regulatoren siddende på samme placering som batteriet, anbefaler vi kraftigt, at man bestiller en Battery Smart Sensor som tilsluttes på batteriet, som derefter sender information omkring batteriets temperatur og spænding direkte til SmartSolar regulatoren, og dermed sikrer at et 100% rigtigt billede af tilstanden af dit batteri.

Smart-Batteri-Sensor

Kabeltræk fra regulator til batteri
Til slut laver vi kabeltræk fra regulator til batteriet samt sætter en sikring og sikringsholder på batteriets + pol, så vi sikrer, at sikringen slår fra i tilfælde af overspænding.

 

 

 

Skriv et svar