Solceller efter mål

Solcelle efter mål til både

Hos X-Sol Danmark fremstiller vi fleksible solceller efter mål

Solceller lavet efter mål er en god måde at få integreret solceller på sin båd, bil, bus, lastbil, bygning mm.
X-Sol Danmark har siden 2012 fremstillet solceller efter mål, fra 1 stk. til flere hundrede.

Solceller efter mål giver mange flere muligheder end standard-solceller.
* Færre solceller – højere effekt
* Valg af celler, som passer til placering
* Elegant look og nemmere at integrere arkitektonisk

FlexUltra solcelle opbygning

Flex Ultra og Ultra+
Solcellen bliver bygget op af 5 lag, hvoraf de vigtigste lag er top og bund, EFTA-laget på forsiden er med til at tiltrække lys uden refleksion og holder overfladen nemt ren.
Bagsiden er beklædt med XSOL Matrix Core, som vi er de eneste, der tilbyder, og kombinationen med EFTA og XSOL Matrix Core gør solcellen mere modstandsdygtig overfor høje temperaturer og giver ekstra beskyttelse af solcellerne. XSOL Matrix Core minimerer varmen fra solcellen på materialet, den er monteret på.

Speciel overflade – tiltrækker mere lys

FlexUltra solcelle tiltrække mere lys og øge produktionen

Når vi producerer solceller efter mål, bliver de produceret på samme måde som vor Flex Ultra solcelle, som er en krystallinsk solcelle af høj kvalitet designet til verdens mest ekstreme miljøer fra det hårdeste hav til de højeste bjerge.  Flex Ultra solceller er modstandsdygtige mod slag og hagl samt konstant betrædning på solcellen, og Flex Ultra vil være et sikkert valg, hvis installationen finder sted, hvor man skal gå, da man kan gå på solcellen uden problemer. 

Tiltrækker mere lys 
Flex Ultra solceller er dobbelt UV-beskyttet samtidig med, at de også er forsynet med en speciel hård coatet prismatisk overflade. Den specielle prismatiske overflade tiltrækker samtidig solens stråler fra tidlig morgen til sen aftensol og giver 10-15% mere strøm.

FlexUltra prismatiske overflade

Den prismatiske overflade er med til at sikre en 95% gennemsigtighed og giver en fremragende effekt af sollys og elektricitet uden at reflektere sollys og blænding af omgivelser.
Den prismatiske overflade er selvrensende ved regnvejr og meget pletbestandig, og sikrer samtidig solcellen mod korrosion fra saltvand på solcellen.
Den prismatiske overflade sikrer også, at man ikke skrider på solcellen, hvis den er våd.

Valg af celler til solcellen til ethvert formål – udvalget er stort

Når man får fremstillet solceller efter mål, kan man vælge flere forskellige celler til sin solcelle. Der er stor forskel på de celler. Nogle er udviklet til forskellige løsninger for at høste mest mulig energi ud af solcellen.

Polykrystallinske celler i solceller

Polykrystallinske celler
Polykrystallinske solceller producerer mere strøm, når der er overskyet end andre celler. Polykrystallinske celler er udviklet til at opfange lys samt de ultraviolette stråler, der er i atmosfæren over Nordeuropa. Polykrystallinske celler producerer mere strøm i gråvejr, da disse celler producerer bedre end andre celler i diffust lys som gråvejr. 

Monokrystallinske celler i solceller

Monokrystallinske celler
Monokrystallinske solceller er et godt valg, når der er fuld sol. Monokrystallinske celler er en kraftig celle, som producerer mere strøm i fuld sol men mindre strøm ved overskyet vejr.
Placering af solcelle: i fuld sol og uden skygge.
Monokrystallinske solceller producerer mere strøm ved fuld sol.

SunPower ™ Monokrystallinske celler i solceller

SunPower ™ Monokrystallinske celler

SunPower ™ -celler fra amerikanske SunPower producerer  all-back kontaktceller, hvor ribbon er flyttet til bagsiden af cellen, hvilket giver hele frontfladen mulighed for at blive udsat for sollys. Det betyder op til 10% mere udnyttelse af sollyset end  konventionelle solceller. Ydermere er Sunpower celler’s effekt helt oppe på 22% effekt, hvor polykrystallinske celler kun er på 18% effekt.

Når vi producerer solceller med SunPowers celler, benytter vi to typer: GEN II eller GEN III.

GEN II
En effekt på 22% effekt og er den, som oftest bliver brugt.
GEN III
Er der behov for at udnytte den maksimale effekt, så er det GEN III, man skal vælge, da den har en effektudnyttelse på 23,7%.

Multi-busbar celler i solceller

Multi-busbar celler

Multi-busbar celler er den nyeste teknologi indenfor celler til solceller, og er yderst fordelagtig til solceller, som skal ligge på områder, hvor der kan forekomme skygge, som f.eks. på en båd under bommen mm.

Cellen er forsynet med 24 fine Multibus-bar, som har runde ribbons og meget fine smallere baner i forhold til traditionelle solceller. Det betyder, at der er meget mindre, der reflekteres i luften, men i stedet reflekteres i cellerne og dermed øger effekten i hele solcellen. Dermed påvirkes effekten mindre, hvis dele af solcellen er i skygge, da solcellerne i skygge modtager mere lys fra den del af solcellen, som er i lys. Det øger solcellen’s samlede effekt mellem 10 til 40%.

Farver og celler – mulighederne er store

Hos X-Sol Danmark kan vi også tilbyde fleksible solceller, hvor vi benytter farvede celler. Dette kan give et helt andet præg på det sted, hvor solcellen bliver sat.

Kontakt os for at høre om minimums-kvantitet.

Farvet celler i solceller efter mål fra X-Sol Danmark

Farvet motiv på solceller

Solceller behøver ikke at være kedelige at se på. Der er mange muligheder for at lave dem mere som en del af sin båd, bygning mm. X-Sol Danmark startede op i 2018 med at fremstille flere solceller med speciel overflade, og med et motiv på sin solcelle kan det have stor betydning for, hvor man ønsker at have vedvarende energi uden at skæmme.

Farvet motive på solceller

Teknologi og produktion
Gennem en speciel teknologi er det muligt at skabe et fuldt integreret,
brugerdefineret design af solcellen’s overflade med høj energieffektivitet (80% af standard solcellepanel). Motivet eller designet trykkes på en specielt udviklet overflade, som er så tynd og gennemsigtig for solen, så man ikke mister alt for meget effekt.

Ved anvendelse af en højeffektiv celle i solcellen opnås den samme effekt som en standard solcelle med en printet overflade.

Solceller efter mål med camouflage

Mulighederne med motiv på solceller øger anvendelse af solcellerne på steder, hvor det ikke før var muligt.

Her er en solcelle med camouflage til
forsvaret

Placering af Junction box / kabel fra solceller

Placering af junctionbox

Ved at få produceret solceller efter egne mål får man flere muligheder for at vælge placering af junctionboxen, altså hvor ledningsvejen skal starte på solcellen, eller om man ønsker junctionboxen på bagsiden af solcellen. Junctionboxen på solcellen samler ledningerne og beskytter samtidig al elektricitet mod vind og vand forsvarligt.

Junctionboxen på bagsiden af solcellen giver mulighed for flere celler i solcellen, og du slipper for at skulle trække kabler over emnet.
Vælger man placering af junctionboxen på bagsiden af solcellen, er solcellen med til at sikre tæt tilslutning af nedgangen fra solcellen. Det skyldes, at de to ribbons fra solcellen typisk kommer ud under solcellen, og dermed er solcellen med til at lukke hullet i emnet, hvor solcellen skal sidde.

På den måde kan man nøjes med meget små huller og sætte samlingen (junctionboxen) et andet sted på solcellen.

Solcelle med ribbon
Junctionbox monteret indenfor

Junctionbox monteret indenfor giver ingen kabeltræk udenfor og en helt plan overflade, som solcellen skal sidde på.

Form af solcellen

Selve cellerne i en solcelle er firkantede, derfor vil den optimale form også være en firkantet solcelle. Men der er produkter, hvor en rund eller en anden form er mere optimal, og det klarer vi også. Formen skal ikke sætte begrænsningen.
Når formen ikke skal være firkantet
Når en rund eller trekant mm. er mere oplagt, laver vi også det. Vi skal dog bruge en CAD, 2D, 3D målfast tegning for at kunne skære solcellen 100% som ønsket. 

Solceller efter mål i forskellige former

Priser og tilbud på solceller efter mål

Priser på solceller efter mål regnes efter antal watt, der kan komme i solcellen, og for at vi kan finde ud af, hvor mange watt der kan være i din solcelle, har vi brug for mål på den ønskede solcelle.
Du kan også finde priser på tidligere produceret solceller her
Du kan sende din forespørgsel på mail: info@x-sol.dk hvor du oplyser mål, og hvad solcellen skal placeres på. Derefter laver vi en beregning på de forskellige løsninger indenfor de mange celletyper.
Du kan også lave en aftale, hvor vi kommer og laver opmåling og forslag til en eller flere løsninger, der passer til dit forbrug og behov.